Ok mama, je vraagt erom dus je krijgt een verhaaltje van Ellen en mij....het zal niet kunnen tippen aan jouw stukjes maar hier gaan we dan:

 

Stipt om 14u melden we ons aan in Duikcentrum Cipreia. Dit is voor ons de best bereikbare plek ooit, amper 100m van de kuip van de Jakker verwijderd. Pure luxe!

 

Ons materiaal wordt bijeen gezocht, we zetten het in elkaar en nog geen kwartier later zijn we duikklaar. De Portugezen duidelijk nog niet, maar we blijven optimistisch en beseffen nog niet dat WACHTEN de rode draad van de dag wordt....wachten op de rib die nog niet is teruggekeerd van de voormiddagduik (nóg niet??), wachten op de duikers van een initiatie, wachten op de instructeur, wachten op de briefing....en onze trouwe supporters en camera ploeg van dienst wachten met ons mee in de Portugese namiddag hitte!

 

Anderhalf uur later genieten we eindelijk van het verfrissende tochtje richting duikspot in de volgende baai. Blijkbaar heeft onze gids ook zijn buik vol van het wachten, als eerste liggen we in het water. Na het ok teken dalen we af, Ellen ook, maar pas nadat ze een kilo extra lood heeft bijgehaald. Een octopus verwelkomt ons en zwemt vervolgens op zijn typische manier weg. We genieten van de wuivende wit-paarse anemonen, scholen vissen, de deining tussen de begroeide rotsen, hier en daar wat wit koraal en zelfs een paar van onze favoriete felgekleurde naaktslakjes. Na 50 min heb ik genoeg van het bibberen in het koude water, allemaal samen stijgen we op.....maar waar is de boot???

Gewoon nergens te bespeuren! Aan de kou komt pas na 20 min op zee ronddobberen een einde. De zodiac was even een paar duikers gaan afzetten aan de andere kant van de baai. 

 

Het wachten is dus nog niet afgelopen. En door anderhalf uur heen en weer varen, andere duikers oppikken, zoeken naar een vin, de motor even tussendoor repareren, zien we de aperitief aan boord van de Jakker in gezelschap van de hele familie, mooi aan onze neus voorbij gaan.

Als we uiteindelijk om 19u compleet verkleumd en uitgehongerd de haven in varen, zit het welkomst comité op de eerste rij om ons toe te juichen!

 

Na een superwarme douche zijn we terug in de stemming en genieten we nog volop van een luidruchtig diner met de hele bende!

 

Conclusie van de dag: neem ruim de tijd als je wil gaan duiken in Portugal!

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com