Verzonden met WL2K

 

Langzaam verwijdert de Jak zich in het duister. Enkel met de verrekijker kan ik de twee figuurtjes die uitstappen op het strand nog ontwaren. Bert en Stefanie lopen langs het donker bospaadje naar hun busje en verdwijnen zo (met hun drietjes) voor een tijdje weer uit ons leven.

 

De afsluiter van hun  bezoek mocht er zijn. Een waar langostinos festijn hebben we gehouden op de Jakker met ruim 1,8 kg van die beestjes die Bert bij had gisteravond. 4 pannen hebben we om beurten gebakken. Genoeg om ook vandaag nog te kunnen smullen.

 

De Happy Herk (van Hercules, het toestel waar Bert mee vliegt en waarvoor Stefanie de maintenance regelt) is nu via Zuid-Frankrijk op weg naar huis. We wensen hun nog verdere prettige 2 weken vakantie.

 

Wij verwerken onze emoties van het afscheid met :
- flink wat tegen de felle wind roeien met de Jak naar het strand
- om daar mee te doen met het populaire 'in je blootje op en neer wandel-joggen', een beetje als baantjes trekken in het zwembad
- het volgen van de blusactiviteiten van de Canadair en helikopters die de brand proberen te blussen die gisterenavond ontstond in de bergen tegenover onze baai, in de buurt van Baiona.

 

Onze gedachten dwalen desondanks toch vaak af naar het busje dat nu over Spaanse wegen rijdt en naar Karen die thuis probeert het beste te maken van wat, naar we horen op de Nederlandse radio, toch niet zo een mooi 15 augustus-weekend blijkt te zijn.

 

Morgen vertrekken we uit deze mooie baai, richting Baiona, de laatste Spaanse haven die we aandoen, vóór we richting Portugal varen.
Eerst nog een rustige avond op anker, toch nadat de tientallen luidruchtige Spaanse weekendjachten stilaan huiswaarts keren.

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com