Verzonden via WL2K

 

Zo gezegd, zo gedaan. Vanmorgen gooien we los, richting Sanxenxo, want daar verblijven Rita en Jorge in een hotel. Ook Bert en Stefanie verkassen van hun mooi plaatsje met schitterend view aan de haven van Combarro naar ....een mix van Benidorm en Blankenberge in Galicia (Sanxenxo dus) ! Vinden uiteindelijk toch ergens  in het gewoel een parkeerplaatsje dichtbij tweelingstadje Porto Novo en komen even later in looppas (militairen !) naar de haven.

 

Het aanleggen aan de steiger, het arriveren van de gasten , het voorbereiden van de lunch, het verloopt allemaal zo geanimeerd; dat we onze dagelijks sked over het hoofd zien. Sorry, Tony, Gerard en Jos.

Na de lunch, tijd voor een zeiltochtje. Even heerlijk uitwaaien ver weg van de naar zonnecréme en zweet ruikende opeengepakte menigte zonnekloppers op het strand en  de terrasjes.

 

De Ría de Pontevedra is duidelijk meer ontsloten dan de vorige Rías. Recent gebouwde autosnelwegen brengen de Spanjaarden van het welvarende, industriële noorden in geen tijd naar deze stranden, waar ook genoeg appartementen zijn op die massa te herbergen.

 

We laten het niet aan ons hart komen en vinden later toch nog een restaurantje waar ze lekkere paëlla serveren.

 

Zo, Rita en ik zijn alvast wat bij gebabbeld en kunnen er binnen een paar weken rustig een stuk aanbreien.

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com