Nagenietend in onze salon (buiten fluit de wind weer door de wanten), word ik helemaal rustig (ja, ikke) en warm vanbinnen. Nu, na ons feestje van tot-ziens, hebben we het gevoel, zijn we d’ er helemaal klaar voor. Gerustgesteld, want zoveel mensen reizen met ons mee. Weemoedig ook om wat we achterlaten. Onvermijdelijk.

 

Dank jullie allemaal voor de fijne avond. Het was echt super.

 

Dank je Kaatje, Bert & Stefie voor de zeil-c.v.-presentatie van ons, jullie. Het was echt ‘boef-d’er-op’… een mens kan zich toch niet beter wensen dan zulke ware 'soul-mate-kinderen' die onze eigen typische familie-spirit in hun hart dragen.

 

Nog meer emoties afgelopen weekend. Een laatste keer moeder-dochter shoppen. Een paar uurtjes slechts, gezellig als altijd. Pas binnen enkele maanden zullen we dit, wellicht ergens in Europa, kunnen overdoen.

 

Als klap op de vuurpijl : onze Xsara verkocht. Zondag nog wel. Na 1 dag op 2dehands.be. Binnenkort verandert hij van eigenaar. Na 12 jaar trouwe dienst en af en toe de gezins-vervangwagen.

De laatste ballast is nu overboord. Nog iets te verkopen? Nee.

 

Dan kunnen we vertrekken, toch!

 

Wacht even ….eerst nog de HF transceiver plaatsen op de beugel in de navigatiehoek, iemand (Tony natuurlijk, gezien hoogte niet zo mijn ding is) in de mast hijsen om de achterstag weg te nemen en die te laten isoleren als antenne, antennetuner bevestigen onder de zonnepanelen, de HF radio vervolgens uitgebreid testen, software programma Winlink (om te mailen en gribfiles op te halen) installeren, een buisje plaatsen om accugassen naar buiten te leiden, slingerkleedje aanbrengen om op zee niet al slapend uit de kooi in de salon te tuimelen, her en der vangnetjes maken om te beletten dat spullen uit kasten vallen op zee, bijboot ophalen in Duitsland (eindelijk, op de valreep, net aangekomen), laatste inkopen doen, vooral typisch Belgische producten waarvan we vermoeden ze in het buitenland niet meer te vinden, de bestelde EPIRB (satelliet noodsignaal systeem) afhalen enz......

 

Zal dit ons lukken in pakweg 14 dagen?

 

 

 

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com