2 Ampère, 2,5 Ampère....5,8 A, 10 A .. Jipieee !! Ze werken, en hoe!!

Tony straalt gewoon. Trots en ook een beetje ongeloof op zijn gezicht. Kan het echt dat die zonnecellen zoveel stroom leveren? Dat had hij nooit durven hopen. Hier in Nederland, met dit waterzonnetje en met de onvermijdelijke schaduw van mast en giek op de cellen.

Vele uren heeft hij eraan gewerkt om twee zonnecellen van elk 87 W boven het schuifluik te plaatsen. Het viel niet mee. Er kwam, zoals zo vaak bij dergelijke klusjes, veel denkwerk aan te pas. Die zonnepanelen moeten natuurlijk heel stevig vastzitten. We willen ze niet verliezen met de eerste de beste flinke golf aan dek. Gaten moeten dus heel precies geboord. De steunen heel correct geplaatst. Schroeven die te lang zijn, dienen afgezaagd. Geen nood, Tony heeft voor alles het gepaste materiaal aan boord en vooral.... de broodnodige technische expertise!

En nu vliegen dus voortdurend de getalletjes door de lucht : 4,3 A, 5.....en het is helemaal bewolkt, hoe is dat mogelijk!!!!

Gewoon fantastisch! Ongelooflijk! De walstroom kan meteen uitgeschakeld.

Met die twee andere zonnepanelen, die nu nog in Karen haar kajuit liggen te wachten op installatie, zou het probleem van de energievoorziening aan boord van de baan moeten zijn.

Wordt vervolgd.

Enne..... hebben wij nu ook recht op groene stroomcertificaten?

 

p4090040 smallp4090041 smallp4100042 small 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com