Wat doe je als je iets van Tenerife wil zien? Je huurt een auto. Een Citroën C 3 in ons geval. Je neemt duizenden bochten en haarspeldbochten, je rijdt hele steile hellingen omhoog en omlaag, je staat met open mond te kijken naar al dat natuurgeweld. Twee dagen lang.

Ruig, een oerlandschap van het begin der tijden dat is de Pico del Teide en omgeving. Woorden schieten te kort, je voelt je zo nietig.  De lavavelden, de bleke duinen van puimsteenzand, de prachtig grillig gevormde rotsen.

Dan La Orotava : de stad met de balkons en de statige patriciërswoningen.

Garachico : best bewaarde stadje van Tenerife, Karen’s favoriet. Heel knus, authentieke smalle straatjes. Met natuurlijke zwembaden aan zee die vol- en leeglopen met het tij.

Masca : prachtig klein dorpje tussen oceaan en bergtop, gelegen in een schilderachtige kloof.

Los Gigantes : 600 m hoge rotswanden, recht uit de Atlantische Oceaan oprijzend. Indrukwekkend, maar volledig verknoeid door het massatoerisme dat overal tegen de wanden ressorts doet verrijzen. Het stadje kreunt onder de auto’s en mensenmassa’s.
Maar bij één van de vele ‘miradors’ vergeet je dat weer gauw als je buureiland La Gomera van zo dichtbij kan bewonderen.

Door het landschap van steenwoestijn, bananenplantages en landbouwterrassen dalen we terug af naar zee.

Nog even langs de  “Spar”. Het moet : we hebben een vervoermiddel dus zin of geen zin: winkelen!

 

 

PB131047 (Medium)PB141403 (Medium)PB141427 (Medium)