Verzonden met WL2K

 

Alweer afscheid nemen.

Alweer in het donker. Dit keer 's morgens vroeg. Nog erger als je pas wakker bent. 

Onvermijdelijk einde van een heel fijne tijd. Nog een laatste dikke knuffel voor Bert en Stefanie én (baby) buikje.

 

Het lijkt pas gisteren dat ze hun smsje stuurden : "We zijn bijna bij jullie. Aan welke steiger ligt de Jakker?"

 

 

Alweer met Jak naar de kant, want we liggen in Las Palmas op anker.  Een aantal rugzakken, boards en kites én drie personen. Veel voor ons klein bootje.

Dat moet dan ook weer allemaal in de huur-Astra en dan op naar de luchthaven.

Tony mag, na 4 maanden zonder auto, zich nog eens in het drukke verkeer smijten.

Auto rijden, je verleert dat natuurlijk niet!

 

 

Ik pas mijn veel gebruikte (en voor mij toch) effectieve therapie tegen 'een-beetje-in-de-put-zitten' toe : boot opruimen! Je bent routineus bezig, overloopt in gedachten de voorbije dagen, mijmert wat voor je heen en hup ...je kijkt al vooruit. Naar het volgende bezoek bijvoorbeeld.

 

 

Maar eerst nagenieten van de tijd met Bert en Stefanie. Van de vele keren dat we samen afwasten, kookten, uit eten gingen, door de stad wandelden (zij nog veel meer dan wij). De boodschappen die we deden. De aperitiefkes in de kuip. De tocht door het binnenland naar de hoge Pico de las Nieves, de monoliet Roque Nublo, de grotwoningen.

 

Het bekijken van foto's en filmpjes. Het babbelen over het toekomstige mini-mensje, waarvan we de meest recente echo's zagen.

Het bewonderen van Berts hardnekkigheid om te brandingsurfen op de golf van Confital en te kiten waar het ook maar kon. In de haven van Las Palmas, aan het bekende strand waar jaarlijks het wereldkampioenschap windsurfen gehouden worden. Altijd met raad en vooral daad bijgestaan door zijn vrouwtje.

 

 

Kortom, nagenieten van de vele gezellige uren hier met hen op Gran Canaria.

 

Nu is voor ons ook even de vakantie voorbij. Terug bij de les. De Jakker nog eens aan een laatste grondig onderzoek onderwerpen en eventuele reserve onderdelen aankopen.

 

Als ze het hier niet hebben, dan moet je wachten tot aan de overkant (van de oceaan) !