Verzonden met WL2K

 

Tony, mijn beslist niet onknappe man, wekt thuis zeker geen buitensporige interesse op bij het jonge vrouwvolkje. Hier daarentegen is hij hot!
Meisjes, die hem op straat passeren, kijken hem recht in de ogen, zeker als ze in een groepje zijn. Een fenomeen dat bij ons onbestaande is. "Bonjour, Monsieur. Comment ça va?", giechelen ze.

 

Is het voor zijn "schoon ogen" die grijs-blauw oplichten in zijn gebruinde gezicht? Is het zijn zilvergrijze haardos? Is het de uitstraling van rijke Westerse mijnheer, die het hem doet? Of lijkt hij echt op een holywoodster zoals een politieman in Marrakech opmerkte?  Wie zal het zeggen? Hij laat zich die belangstelling glimlachend welgevallen. Vindt enkel dat sommigen te zwaar gesluierd zij en té veel aan hebben. Alhoewel dat wel meevalt. Blote benen zie je hier niet in de stad El Jadida, die beroemd is om haar mooie vrouwen. Maar bloesjes met bescheiden décolté heb ik al opgemerkt. Hoge hakken ook.


Het is immers zaterdagavond en iedereen flaneert op de "dijk", de corniche. Dé place-to-be voor de jongeren : het trottoir voor een bepaalde pizzeria. Ze drinken niks, staan in groepjes te praten. Je kan er amper omheen. Op het plein in het park tussen de drakenbloedbomen jongens met skateboards. Kinderen maken een ritje met een soort trapautootjes met houten paardjes voor, je stuurt met teugels.

 

Maar wij moeten terug naar ons huisje op het water, waar we ons binnen verschansen met een geurkaarsje tegen de weeë vislucht.

 

Additional information