Pijn doet het vanmorgen om ons los te rukken van deze mooie ankerplek. Lijden we nu al aan de ziekte van de wereldzeilers die eerst wat onwennig ergens toekomen en een paar dagen nadien met geen stokken nog weg te krijgen zijn?
Vreemde ziekte, want tegelijk heb je ook die onbedwingbare aandrang steeds verder te willen zeilen, voorbij de horizon!

Vanmorgen is de afstand slechts 9,5 NM , naar Baiona, aan de overkant van de baai, rakelings langs de wondermooie Islas Cies voorbij.
We verwonderen  er ons niet eens meer over dat de zon weer schijnt vandaag. De wind is iets minder maar brengt ons toch all the way. We realiseren ons wel degelijk dat het thuis water giet. Krijgen genoeg half verzopen berichtjes. Juli te heet, Augustus te nat. Maat houden kennen ze in de Lage Landen niet, blijkbaar.

Baiona, onze laatste stop in Spanje, geen Benidorm, eerder een Tossa de Mar. Toeristisch, natuurlijk, maar met toffe kleine straatjes, middeleeuws. Aangenaam.

Maar ook hier weer pijn: als we de prijs van de jachthaven horen. €  42,47 voor één nachtje. Een hoge prijs voor zoet water en internet. Later blijkt ook nog dat we geen wifi verbinding krijgen vóór 24 u . Persen ze ons gepensioneerden uit en verwachten ze ook nog dat we nachtwerk zouden verrichten.

Dan is het maar goed dat we kunnen rekenen op ON5FS, onze radioamateur-collega, André.  Hij zorgt met zijn station ON0FS, zijn  automatische richtantenne , zijn HF transceivers en modems dat wij via de HF radio en een Pactor modem, mails kunnen versturen en ontvangen. Weerkaarten en -berichten en gribfiles kunnen binnenhalen. Wat zouden we zonder hem en Winlink moeten beginnen? 

Hij is gewoon onze tam-tam overzee.

Lees hier meer over André en zijn activiteiten.

 

 

 

Additional information