Verzonden via WL2K

 

 Pet af voor de Spaanse gezondheidszorg! Het snelste doktersconsult ooit en gratis.
Stefanie, het toekomstige moedertje, heeft last van een blaasontsteking. Gevaarlijk voor zwangere vrouwen zo waarschuwen zus, verpleegster, en schoonbroer, dokter, ons.

 

Dus vanmorgen vroeg op en op zoek naar een Centro de Saude. Voor we het wisten, stonden we alweer buiten. Half negen, de stad ontwaakte nog maar pas.
Inschrijven, voorbij alle wachtende patiënten, verwezen naar de eerste verdieping. We hebben amper tijd om rond te kijken. Meteen aan de receptie krijgt Stefanie al een (plas)potje toegestopt. Ze laten er hier geen gras over groeien. Resultaat moeten ze zien.
Doctor José, een biljart-fanaat, kent België. Brugge, Mechelen, Amberes (Antwerpen). Ceulemans. Hij praat met veel animo, stelt Stefanie gerust en bezorgt een antibiotica voorschrift.  Als we willen betalen, maakt hij een vliegen-verjaag gebaar en kijkt wat afkeurend :"No!"
Muchas gracias, doctor José.

 

Later bij de Pharmacía moeten we maar ? 7 betalen voor vier doosjes medicijnen. Emigreren naar Spanje, het overwegen waard?
Misschien, als de Spanjaarden maar zo luid niet waren! (Sorry, Claudio).

 

Gisterenavond nog. Welk religieus feest ze vierden, we hebben er het raden naar en ik kan niet op internet om het te googelen. Maar er was een processie waarin een zwaar beeld werd meegedragen en op het plein vóór het kerkje werden honderden vuurwerkbommen afgestoken. Het oorverdovend geluid weerkaatste tien keer harder tegen de heuvels rondom. Ze bleven maar doorgaan. Veel later hoorden we gelijkaardige geluiden van de overkant van de baai.

 

Houden wel van wat herrie, die Spanjaarden.

 

Additional information