“Waw! De max! Mijn vakantie kan niet meer stuk.” Bert is in de wolken.
Namiddag stal hij hier de show op het strand van Muros. Spanjaarden met vakantie,
wandel-joggend in het ondiepe water, dé bezigheid hier, stoppen, kijken met open mond als Bert zijn kite oppompt en te water gaat. Hij had het nooit durven hopen maar het is net de geschikte wind voor zijn 14 m² zeil. Ruim een uur blijft de wind perfect en trekt hij baantjes van en naar het strand . Het water voor hem alleen, geen enkele andere kiter in zicht. Een droom in vergelijking met de drukke Brouwersdam.

Ze hebben voor hun Happy Herk een plekje aan het strand gevonden in het zicht van de Jakker. We pe(n)ddelen op en neer. Drankje op het strand bij hen, diner op de Jakker.
En zo is het goed.

Het waait minder vandaag, onze wifi antenne kan nu wel in het want. Jiepie, internet. Wat een comments allemaal. Heel leuk om te lezen. Dat met de positierapporten is intussen ook in orde. Er was een probleem bij Winlink.

En Rita, ik weet ook niet hoe ik ertoe kwam Cabo da Roca, waar we zelfs gestaan hebben, jaren geleden, als meest westelijke kaap van Europa over het hoofd te zien. De Spaanse pilot heeft me in de war gebracht, denk ik. Maar klopt, Cabo da Roca steekt ruim 8 zeemijl westelijker uit in zee. Kunnen de Portugezen mij dat ooit vergeven?  Mag ik überhaupt nog binnen bij jullie in Moïta?

 

 

 

P8040471 (Medium)P8040480 (Medium)P8040483 (Medium)

 

 

 

 

 

 

 

Additional information