Het volgende tekstje had  ik al even klaar, maar hier op anker hebben we natuurlijk niet zo een goede internetverbinding  en ik slaagde er maar niet in het te versturen. Daar zullen we aan moeten wennen ……en jullie ook!

 

p6120199 mediump6120191 mediump6120183 medium

 

 

 

 

 

 

 

“Hoe traag een schip de kaai afvaart, hoe lang het wuiven is.”

Ja, lang hebben ze gewuifd op de dijk aan de haven. De figuurtjes, staande in de ijskoude, felle wind, werden stilaan kleiner. Het wee gevoel, groter. Is dit het nu het begin van ons avontuur?
Heel raar. Vaarwel Port Zélande! Leuke haven met hoog vakantiegehalte. Met toffe mensen zowel bij het bootjesvolk als onder de noeste werkers.

Tegen de felle noordenwind in stevenen we af op onze eerste ankerplaats. We willen immers eerst wat “bijkomen” van de emoties, een paar dagen rustig nog wat klussen (ja, alweer) en nog even genieten van het mooie Grevelingenmeer. We hebben toch de tijd,hé.
Daarna gaan we dan echt van start.

Zaterdagmiddag is nog erg leuk geweest. Stralend weer. Vakantiegevoel ten top. Cava in de kuip met de “die hards” van de familie en vrienden. (Stefie en Bert, ver weg in Alaska en Noorwegen, jullie waren er in gedachten echt wel bij!).
Net op tijd arriveerden Marcella en Hilde nog. Schoonzusje Marcella, gewapend met een videocamera, om alles later aan Oma te kunnen tonen.
Het werd snel kouder, de wind hard. Tijd om de trossen los te gooien.
Met man en macht werd er geholpen onze Jakker verder naar achter aan de steiger te verhalen. De wind maakte ons vertrek echt niet makkelijk. Je hebt aan N1 wel heel weinig ruimte om te maneuvreren. Roeland schroeft nog vlug even ons opstapje los en weg zijn we. Zonder mededogen. Keihard.

Afscheid nemen, we hebben het nu wel gehad!
Kaatje vaarwel zeggen, het moeilijkst van alles. Je kinderen, dat is gewoon fysiek een stuk van jezelf.

Maar komaan, er is mail, skype, en er zijn vliegtuigen!

Dra zien w'elkaar weer !!

 

p6120849 mediump6120177 mediump6120178 medium

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer foto's vind je hier.