Heel veel ruis en storing, QRM zoals de radio amateurs dat noemen, dat is wat we horen. Natuurlijk, wat had je dan gedacht. Dat die radioverbinding van bij de eerste poging zou lukken. Dat zou toch werkelijk te mooi zijn, niet? Nee dus.

Met Tony (ON6TM) van de NOL , onze leraar weet je nog wel, spraken we een frequentie en tijd af voor een eerste QSO (gesprek via radio). Heel zwak, met veel storing erbij, meenden we even zijn roepnaam te horen. Nee, zo kan je geen gesprek voeren.
Wat nu? Sms’jes vliegen heen en weer. Wat kunnen we doen, andere frequentie misschien? Later mails met nog meer vragen en uitleg.

Resultaat : Tony begint verwoed de antenne los te maken, dingen los te knippen, een andere antennekabel omhoog te trekken om die uit te testen. Dit alles om door eliminatie dé oorzaak te vinden. Zonder aanwijsbaar resultaat.

Dus …… dan maar de drastische middelen. Touwen los en hup, varen naar het eilandje, Ossehoek, vlakbij onze haven. Om morgenvroeg, na een nachtje op anker, opnieuw een verbinding met ON6TM te proberen.
Want heel misschien komt de storing door de vele masten in de haven of door een storende machine van één van de bedrijven hier.

Morgen weten we meer!

 

 

 

Additional information