Een boot kan zo een puinhoop zijn. Vooral als je weer eens nieuwe, zo noodzakelijke voorraden hebt aangekocht en die ergens aan boord moet kwijtraken.

Neem een aantal kussens weg en zet de kisten onder de banken open. Plaats de vloerdelen rechtop en onthul de diepe ruimten daaronder …… breng vervolgens alle nieuwe spullen binnen. De moed zinkt je in de schoenen.

Moet ik dat alles nu weer een plekje geven? Bij voorkeur volgens gewicht , grootte, mate van ‘vlug-nodig-hebben’, mate van ’tegen-nat-worden-bestand’ (onder de vloer met name) ….... misschien moet ik eerder gestouwde dingen maar weer verplaatsen………? O ja, en we wilden meer ruimte creëren in de bakskisten in de kuip, dus al die verfspullen, schuurpapier, mazoutfilters, vodden ook weer verhuisd! En niet vergeten, de blikjes uitkleden (ontdoen van de wikkels) en met stift de inhoud erop schrijven om verrassingen te vermijden als ze toch nat worden .

Uren ben je zoet met die klussen, dat gepuzzel. Tony kan dan maar best ver uit de buurt blijven ….tot er geen doosje of blikje, geen zakje meer te zien is. Alles ook genoteerd is in het grote voorraadboek. Want telkens als je iets nodig hebt, zoeken naar een naald in een hooiberg, dat wil je op zee echt niet meemaken.

De puinhoop is weer bedwongen tot we weer eens inkopen gaan doen en alles van voor af aan kan beginnen.

Zeilen : reizend voorraad beheren dus. Als ik het helemaal niet meer zie zitten, roep ik hulp van familie in, hé, Karen.

 

p6010156mp6010157mp6010158m

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional information