Goed. Even flink slikken. Diep in- en uitademen. Uiterste concentratie. Je niet laten afleiden door het vele Hemelvaart-bootjes-kijk-volk dat in de haven rondloopt.

Boren maar! 

Het meest geschikte, volledig vlakke plekje onder de boot (veel keuze is er niet) is afgetekend. Twee kruisjes markeren dé twee plekjes. Komaan!

 

Twee gaten in de romp, twee gaten om de aardplaat vast te zetten. De plaat meet slechts 30 cm x 8 cm x 1,3 cm. Vormt echter een extra groot oppervlak van 4 m² door de duizenden bronzen bolletjes met lucht tussen waaruit ze bestaat. Die plaat gaat zorgen voor de broodnodige aarding van de antenne van onze HF- zender-ontvanger. Met ons type antenne is nl. het allerbelangrijkste : aarde, aarde en nog eens aarde. Hoe beter de aarding, hoe beter het zendbereik! Onze cursus, weet je nog wel !!

 

Hoe dat zendbereik zal zijn, dat hoor je later wel. Nu eerst dit klusje afwerken. Immers als je nu de Jakker te water zou laten, zouden twee fonteintjes in het achterschip haar binnen de kortste keren laten zinken.

 

Dus terwijl ik aan de buitenkant de schroeven tegenhoud, zet Tony ze aan de binnenkant vast met flink wat lijm-afdichtingskit. 

Twee keer herhalen we dat aantrekken van de bouten, zoals het hoort. Die zitten nu potvast en de gaten zijn volledig afgedicht! Klus geklaard.

 

Sssjt, niet aan Tony zeggen! Echt gerust zal ik pas volgende week zijn als, na het te water laten, alles droog blijft binnen!

 

 

p5130117 medium p5130119 medium p5130121 medium