Positie  : 10°02,49 Z, 160°11,91 O

We wisselen wachten zodanig dat ik ook eens de zon zie opkomen. Tot nu had ik altijd de hondenwacht 1 u – 4 u en dan slaap je rond sunrise.
Zonsopgang, hoe vaak je het ook ziet, het blijft magisch.
De donkere wolken die er 's ochtends soms hangen in de verte, worden meteen stuk gebrand.
Vanaf gisterenavond zijn we nu onafgebroken aan het motoren. Zoals elke zeiler houden we daar absoluut niet van, maar het is niet anders, zeilend-dobberend zouden we wellicht meer dan 3 weken nodig hebben. Totaal niet te vergelijken met een snelle 3 weken zeilovertocht 
Rond de middag, mijn broodje is net gebakken (ook dat moet gebeuren), geeft de landwind ons volle 2 uurtjes zeilplezier voordat onze Volvo Penta het weer moet overnemen. We zijn dat lawaai zo beu !

We varen nu ten zuiden van Guadalcanal. Zou een belletje moeten doen rinkelen omwille van de grote rol die dit eiland speelde tijdens WO II in de strijd in de Pacific tegen Japan.
Ik zie in mijn hoofd films over die oorlog, dramatische landingen met amfibies, ontelbare dode jongens meteen al op het strand en later in de vreselijke jungle. Ik zie de ontploffingen en dichte rook. De bodem van de zee ligt bezaaid met vliegtuig- en scheepswrakken. Iron Bottom Sound...niet zomaar een naam.

Om 17 u heb ik aan de radio op 8752 Mhz afspraak met het South Pacific Net . Ik rapporteer dan dat we onderweg zijn naar Noro, welke onze positie is en nog wat bijzonderheden. Zo weten toch een paar mensen waar we precies uithangen...just in case.

Additional information